Lillehammer Svømmeklubb
HovedsideOm ossNyheter
Svømmesporten i Norge er ikke så gammel, Norges Svømmeforbund ble startet i 1910 og Lillehammer Svømmeklubb ble startet i 1934 og er neste år 80 år. Vi bruker kommunevåpenet i vår logo.

I 1927 viste en undersøkelse at 19% av elevene i Lillehammerskolene kunne svømme en lengde av klasseværelset. I 1937, 4 år etter at Lillehammer Svømmeklubb ble stiftet var 37% i stand til å svømme.

På tredvetallet ble det for første gang arrangert Sundsvømming og det tiltrakk seg 1200 tilskuere og deltakere fra hovedstaden og andre distrikter.

Det første svømmestevne ble arrangert i 1934 og i lokalavisen kom det mange sleivspark til byens ledende personer. "Denne idrett må støttes, det er en kommunal sak og burde vært en skolesak. La oss få en timelærerstilling i svømming." en annen kommentar var "Svømmestevnet sist søndag ble en suksess, en begivenhet. Det burde vært overvært av byens fremtredende menn og kvinner om vi har noen." Verden har ikke forandret seg så mye de siste 80 år så her er finalen. "Vi hadde på forhånd gledet oss til å kunne nevne de fremtredende menn og kvinner som vi trodde vilde ha vist denne betydningsfulle sak for for gamle og unge sin interesse og bevåkenhet ved sitt nærvær, men nå må vi kun konstatere at de er vekk, - formannskap og bystyre, sundhetsvesen og skolevesen og det hele. Men folket var der, og det er dog DET det kommer an på i det lange løp."

Sundsvømmingen ble populær og det foregikk med 3 distanser: Gullmerke - Vingrom Kapell - Lillehammer brygge. ca. 5000 meter, Sølvmerket - Tur - retur Lillehammer brygge - Vingnes. ca. 1600 meter. og Bronsemerket - Vingnes - Lillehammer brygge. ca. 800 meter. Det var noen tøffe kvinner og menn på tredvetallet også. Sundsvømmingen fortsatt også på 60 tallet.

Etter at Badeblokka kom ble det innendørs trening og stevner som ble det vanlige og LSK har hatt en del gode svømmere, men økonomi har satt en begrensning på aktiviteten og klubbens evne til å sende utøvere ut på stevner. Dette er i grove trekk raskt summert det som jubileumsheftet fra 50 års jubileet fortalte.

Vi ser at kommunens engasjement for svømmesaken i form av anlegg i Lillehammer er forskjellig fra Hamar og Gjøvik og er fortsatt det i 2013. 420 millioner kommunale kroner er investert i oppgraderingen av Ankerskogen Svømmeanlegg i 2013. Gratulerer.
Nettstedskart
Hovedside
Om oss
Nyheter
Svømmetrening tirsdag, og torsdag.
Terminliste våren 2017 Jorekstad
Vedtekter
Lenker
Styret / Hovedtrener - Kontaktinfo
Innmeldingsskjema for nye medlemmer
Trenerteam LSK
Lillehammer Svømmeklubb